Tudásbázis
.hu domainek átkérése
Létrehozta: Szabó Tamás on 2012 February 20 19:02

 

A .hu domainek átkérésekor minden esetben szükség van a következő papírokra:

1. Domain igénylőlap (A domain igénylőlapot cég esetén mindenképp az aláírásra jogosult személynek kell aláírnia.)

2. Magánszemély esetén nyilatkozat a személy igazolványa hitelességéről, cég esetén cégespapírok (cégkivonat, aláírási címpéldány)

3. Ha a domain átkéréssel együtt a domain tulajdonosa változik, akkor lemondó nyilatkozat is szükséges.

 

A fenti dokumentumok bármikor letölthetők a 'Letöltések' menüpont alól itt a Tikett / támogatás rendszerben, vagy a bighost.hu ügyfélkapuban.

 

A domain igénylőlapot cég esetén mindenképp az aláírásra jogosult személynek kell aláírnia.

Önkormányzat esetén a domain igénylőlapon a körpecsét szükséges, és a polgármester aláírása a domain igénylőlapon, más nem.

Egyéni vállalkozók esetén vagy vállalkozói igazolvány másolata, vagy az okmányiroda által kiadott egyéni vállalkozói igazolás.

Egyéb szervezetek pl: alapítványok esetén a domain igénylőlap mellé alapító okirat, és ha van aláírási minta.

 

Az átkérés 1-2 munkanapot vesz igénybe, de mindenképp az alábbi feltételeknek teljesülnie kell a sikeres átkéréshez:

1. A fenti papírok megküldése

2. A domain felvétele a tárhelyre, illetve a domainhez tartozó weboldal feltöltése

3. A domainhez tartozó e-mail címek létrehozása

4. Ha nincs nálunk tárhelye, akkor a tárhely szolgáltatójának névszervere vagy szerver IP címe. Itt is szükséges a domain felvétele, hogy a technikai ellenőrzésen átmenjen.

5. A domain átkérési díj rendezése. Ha a domain lejár, akkor a hosszabbítási díjat is szükséges megrendelni. Több lehetőség fordul elő ilyenkor:

 

1. A domain törlési listán van. Ebben az esetben a domain 2 éves hosszabbítása, és a domain átkérési díj mellett a törlésből való visszahozatali díj is van.

2. A domain aznap jár le, mikor megrendelte a domain átkérést. Ebben az esetben, ha nincs törlési listán 1 vagy 2 éves hosszabbítási díjat szükséges fizetni a domain átkérési díj mellett.

3. Hamarosan lejár 1-2 héten belül, minél hamarabb érdemes átkérni, mert ilyenkor már a domain hosszabbítás az új regisztrátornál fog érvényesülni.

 

Amíg a domain nem megy át a technikai ellenőrzésen, addig sehogysem lehet az átkérést elindítani, nem fog teljesülni az átkérés.

A domain.hu oldalán a Technikai ellenőrzés menüpont alatt bármikor le lehet ellenőrizni a domaint.

 

A domain átkérés teljesüléséről rendszerünk automatikusan küldi ki az értesítőt, ha van hozzá hosszabbítás, akkor arról is külön értesítőt küld.


Help Desk szoftver by Kayako Fusion